Процес за закупуване на МПС от САЩ или Канада.

Ако вече сте решили да си закупите МПС от САЩ или Канада трябва първо да направим среща с вас, на удобно за вас място в София или ако сте извън столицата и нямате възможност да дойдете можем да направим среща по Skype, facetime, Watsapp, Viber или друга избрана от вас платформа. На тази среща трябва подробно да изговорим какво МПС ще се търси (с каква цел е покупката – инвестиция или личен автомобил, който ще карате всеки ден), какъв е бюджетът и какви са крайните срокове за покупка. Също така на тази среща ще ви дадем акаунт за гости за най-популярните търгове, където ще можете да следите на какви цени се продават автомобили подобни на този, който вие търсите. Ние също ще ви покажем реализирани продажби на такъв автомобил, за да придобиете реална представа до каква сума си заслужава да играем на търга за такъв автомобил. На тази среща ще имате възможност да зададете всички въпроси, на които не сме успели да ви отговорим през сайта.

Вече сте избрали марка и модел автомобил, също така сте решили в какво състояние да бъде (без щети или минимални, с лек удар, с по тежък удар – съответно доста по ниска цена) и сте определили бюджет за търга или за съответната обява от авто-дилър.
Давате ни link към обявата. Ние проверяваме историята и документацията на МПС-то, за да сме сигурни, че автомобилът не е със съмнителна история, че може да се регистрира в България. Изчисляваме транспорта от местоположението на МПС-то до България (в зависимост от коя точка на САЩ или Канада се намира автомобилът цените за транспорт варират), приблизително колко ще бъде дължимото мито и ДДС, както и колко ще бъде таксата, която съответният търг ще начисли в случай, че го спечелим. Ако всичко по автомобила е изрядно и той отговаря на бюджета ви, продължаваме със следващата стъпка. Ако ли не, ви съветваме да се насочите към друг автомобил..

Следва да се подготвим за деня на търга (да определим бюджета – до каква сума можем да наддаваме). От цялостния бюджет изваждаме разходите за докарване и обмитяване, таксата за участие, както и таксата, която търга ще начисли (описано е по-горе), също и таксата за кредитация на ДДС (в случай, че сте избрали тази услуга – за по-подробна информация вижте раздел „Кредитация на ДДС“) и останалата сума е тази, с която вие разполагате за търга. Ние също ще ви дадем напътствия как да формулирате крайната цена, до която можем да наддаваме, тъй като има тънкости – не искаме да загубите автомобил, само защото не са предвидени още $150-$200.

След като вече сме определили бюджета и сте избрали автомобил, за който да наддаваме, трябва да заплатите, поне 48 часа преди търга, 20% от сумата, както и таксата за достъп до аукцион, а ние съответно ви издаваме фактура за тази сума. Ще ви дадем банкова сметка, по която тази сума да бъде преведена.

Идва време и за самия търг. При желание от ваша страна можем да сме в постоянна връзка с вас докато тече търгът, за да коментираме наддаванията. В случай, че спечелим търга преминаваме към следващата стъпка. Ако ли не, започваме отново от стъпка 2.

След като сме спечелили наддаването за желания от вас автомобил следва да доплатите останалите 80% от сумата, както и таксите по търга в срок до 72 часа, за да избегнем нежелани глоби от търга. Ние ще ви предоставим банковата сметка както и напътствия как да направите превода.

След като вече сте закупили автомобила следва да се организира превозът му до България. Отново ще дадем опции за транспорт (вътрешен и презокеански, както и превоз до желана от вас точка в България). Най-изгодният за вас вариант ще бъде презокеански превоз до Бремерхафен (Германия) или Ротердам (Холандия). Можем да организираме и презокеански превоз до Бургас (България), но не е по-изгодно или по-бързо (ще ви дадем по-подробна информация за това при първата ни среща).

Когато изберете вашия транспорт изпращаме карго компания, която да натовари закупеното от вас МПС. При товаренето се правят актуални снимки с висока резолюция, за да се види реалното състояние на автомобила в този момент. На вас изпращаме линк за достъп към real-time tracking система, чрез която по всяко време може да следите къде се намира автомобилът ви до пристигането му на желаното от вас пристанище. Също така изпращаме инструкции как да заплатите транспорта (вътрешен и презокеански).

След като автомобилът пристигне на желаното от вас пристанище, ние извършваме цялата процедура по неговото разтоварване и обмитяване (заплащането на мито, ДДС и такса разтоварване и съхранение до неговото следващо натоварване в рамките на 1-2 дни). Отново ви даваме данни как да заплатите съответната сума (по банков път).

След това автомобилът се товари на платформа или автовоз и се транспортира до желана от вас точка в България, като след неговото докарване се дължи сумата за транспорта от пристанището до желаното от вас място.

(автомобилът трябва да бъде напълно изправен, в движение и без външни забележки)
Това е времето, в което вие трябва да отстраните евентуални щети или неизправности по автомобила (ние можем да съдействаме с избора на сервиз и поръчка на необходимите части).

Ако желаете, може да съдействаме с технотеста, тъй като имаме официално партньорство с технотест компаниите в България и ще изготвим технотеста в желано от вас време и на посочено от вас място (личнен паркинг или гараж) без да се налага да карате колата си в сервизите на технотест компаниите. По този начин спестявате време и пари поради факта, че колата няма да има номера и единственият начин да бъде закарана е с пътна помощ.Предстои да внесем документите в Министерство по транспорта и след една седмица ще ви връчим готовия документ за технотест, които ви дава и еврокатегория на автомобила.

За София и София-окръг можем да вземем автомобила от адрес, да го регистрираме в КАТ и да го върнем до адрес. За останалите региони на страната можем да предоставим някои от нашите партньори да извършат тази услуга за вас.

Ако желаете, можем да съдействаме за преференциални условия при сключване на Гражданска отговорност и Автокаско.

Коли на търг от САЩ

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате Политиката за поверителност.