Процес за закупуване на МПС от САЩ или Канада.

Ако вече сте решили да си закупите МПС от САЩ моля свържете се с нас за да направим среща. На тази среща ще ви дадем по подробна информация как и къде можете да търсите автомобили, какво точно да гледате, както и ще ви ориентираме по подробно в това, какви биха били евентуалните разходи ако си закупите автомобил. Също, при ваше желание, можем ще ви покажем реализирани продажби на такъв автомобил, за да придобиете реална представа до каква сума си заслужава да се закупи такъв автомобил. На тази среща ще имате възможност да зададете всички въпроси, на които не сме успели да ви отговорим през сайта.

Вече сте избрали марка и модел автомобил, също така сте решили в какво състояние да бъде (без щети или минимални, с лек удар, с по тежък удар – съответно доста по ниска цена) и сте определили бюджет за търга или за съответната обява от авто-дилър.
Давате ни link към обявата. Ние проверяваме историята и документацията на МПС-то, за да сме сигурни, че автомобилът не е със съмнителна история, че може да се регистрира в България. Изчисляваме транспорта от местоположението на МПС-то до България (в зависимост от коя точка на САЩ или Канада се намира автомобилът цените за транспорт варират), приблизително колко ще бъде дължимото мито и ДДС, както и колко ще бъде таксата, която съответният търг ще начисли в случай, че го спечелим. Ако всичко по автомобила е изрядно и той отговаря на бюджета ви, продължаваме със следващата стъпка. Ако ли не, ви съветваме да се насочите към друг автомобил..

Следва да се подготвим за деня на търга (да определим бюджета – до каква сума можем да наддаваме). От цялостния бюджет изваждаме разходите за докарване и обмитяване, таксата за участие, както и таксата, която търга ще начисли (описано е по-горе), също и таксата за кредитация на ДДС (в случай, че сте избрали тази услуга – за по-подробна информация вижте раздел „Кредитация на ДДС“) и останалата сума е тази, с която вие разполагате за търга. Ние също ще ви дадем напътствия как да формулирате крайната цена, до която можем да наддаваме, тъй като има тънкости – не искаме да загубите автомобил, само защото не са предвидени още $150-$200.

След като вече сме определили бюджета и сте избрали автомобил, за който да наддаваме, трябва да заплатите депозит (стойността се определя от цената на автомобила)

Идва време и за самия търг. При желание от ваша страна можем да сме в постоянна връзка с вас докато тече търгът, за да коментираме наддаванията. В случай, че спечелим търга преминаваме към следващата стъпка. Ако ли не, започваме отново от стъпка 2.

След като сме спечелили наддаването за желания от вас автомобил следва да заплатите по банков път към нас продажната цена плюс таксите на търга в срок до 72 часа. Ние съответно ви издаваме фактура, по която да направите превода.

След като вече сте закупили автомобила следва да се организира превозът му до България. Отново ще дадем опции за транспорт (вътрешен и презокеански, както и превоз до желана от вас точка в България). Най-изгодният и бърз вариант ще бъде презокеански превоз до Бремерхафен (Германия) или Ротердам (Холандия).

Когато изберете вашия транспорт изпращаме карго компания, която да натовари закупеното от вас МПС. При товаренето се правят актуални снимки с висока резолюция, за да се види реалното състояние на автомобила в този момент. На вас изпращаме линк за достъп към real-time tracking система, чрез която по всяко време може да следите къде се намира автомобилът ви до пристигането му на желаното от вас пристанище. Също така изпращаме инструкции как да заплатите транспорта (вътрешен и презокеански).

След като автомобилът пристигне на желаното от вас пристанище, ние извършваме цялата процедура по неговото разтоварване и обмитяване (заплащането на мито, ДДС и такса разтоварване и съхранение до неговото следващо натоварване на Автовоз за съответната крайна точка). Отново ви се издава фактура от съответната митническа агенция, с която да заплатите съответната сума (по банков път).

След това автомобилът се товари на платформа или автовоз и се транспортира до желана от вас точка, като след неговото докарване се дължи сумата за транспорта от пристанището до желаното от вас място.

(автомобилът трябва да бъде напълно изправен, в движение и без външни забележки)
Това е времето, в което вие трябва да отстраните евентуални щети или неизправности по автомобила (ние можем да съдействаме с избора на сервиз и поръчка на необходимите части).

Ако желаете, може да съдействаме с технотеста, и входирането на документите в Автомобилна Администрация и след една седмица ще ви връчим готовия документ за технотест, които ви дава и еврокатегория на автомобила.

Пълно съдействие за регистрацията на авомобила в съответния контролен орган.

Ако желаете, можем да съдействаме за преференциални условия при сключване на Гражданска отговорност и Автокаско.